ElvalHalcor: Στο 1,3 δισ. ευρώ η επίδρασή της στην ελληνική οικονομία

ElvalHalcor: Στο 1,3 δισ. ευρώ η επίδρασή της στην ελληνική οικονομία

Κατά 28,8% αυξήθηκε η αξία παραγωγής της ElvalHalcor στην Ελλάδα (για το 2022), σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, για να ανέλθει σε 2,5 δισ. ευρώ, από 1,9 δισ. ευρώ το 2021. Ομοίως, ενίσχυση σημειώθηκε στην απασχόληση με αύξηση των άμεσων θέσεων εργασίας κατά 7,9%, στις 3.000 θέσεις συνολικά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί τον βασικό προσανατολισμό της ElvalHalcor, η εταιρία πραγματοποίησε εξαγωγές αξίας 2,7 δισ. έναντι 1,9 δισ. ευρώ το 2021, επίδοση που αντιστοιχεί στο 8,3% των βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας (εξαιρουμένου του κλάδου των πετρελαιοειδών) και την τοποθετεί στην 3η θέση ανάμεσα στους βιομηχανικούς κλάδους με την υψηλότερη αξία εξαγωγών.

Αξιοσημείωτο είναι και το επενδυτικό αποτύπωμα της βιομηχανίας που έχει υλοποιήσει την τελευταία πενταετία, ένα στρατηγικό πρόγραμμα σε τεχνολογία αιχμής ύψους 700 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό πρόγραμμα 189,1 εκατ. ευρώ επενδύθηκε μόνο το 2022, μέγεθος που κατατάσσει την ElvalHalcor στην τρίτη θέση του κλάδου μεταποίησης στην Ελλάδα, με κριτήριο τον επενδυτικό όγκο.

Το επενδυτικό πλάνο της ElvalHalcor ενισχύει την παρουσία της ελληνικής βιομηχανίας στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων μεγατάσεων βιωσιμότητας και συμβάλλει στην κυκλική οικονομία, στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι δραστηριότητες της ElvalHalcor στηρίζουν ενεργά την απασχόληση στην χώρα. Το 2022, στήριξε άμεσα ή έμμεσα 22.600 θέσεις εργασίας, ενώ κάθε μία θέση εργασίας στην εταιρία δημιούργησε ή στήριξε άλλες 6,6 θέσεις εργασίας στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ