Υποτιμητική κερδοσκοπία ή βολική διόρθωση στο ΧΑ;- Γιατί η Morgan Stanley δεν είναι...Κασσάνδρα

Υποτιμητική κερδοσκοπία ή βολική διόρθωση στο ΧΑ;- Γιατί η Morgan Stanley δεν είναι...Κασσάνδρα

Αλλη μία "τρομοκρατική" επίθεση των short στην χθεσινή συνεδρίαση

Υποτιμητική κερδοσκοπία ή βολική διόρθωση;

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση διόρθωση με τζίρο στο ήμισυ του (μέσου όρου ) των 3 σερί εβδομάδων με θετικό πρόσημο, που είχαν προηγηθεί. Από τα 105 εκατ. της προηγούμενης στα μόλις 55 εκατ. και μάλιστα με στοχευμένες πωλήσεις σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips.

Στο επίκεντρο των πωλητών στις τράπεζες η Πειραιώς, με τους traders να "πυροβολούν" την Δευτέρα με αφορμή την ανάλυση της Morgan Stanley που έδινε λίγες πιθανότητες στο ενδεχόμενο εισόδου στον δείκτη MSCI Greece Standard και χθες Τρίτη με ανάλογη προσέγγιση της Societe Generale, με τον γαλλικό οίκο όχι μόνο να μην βλέπει αύξηση των ελληνικών συμμετοχών στο "καλάθι" της Morgan Stanley αλλά να αναφέρεται στο ενδεχόμενο μείωσης.

Με πιθανή την έξοδο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο όσον αφορά στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα μπορούσε να έχει βάση στην περίπτωση που το επόμενο διάστημα επιβεβαιωθούν πληροφορίες πως, "κλείνει" η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-First Sentier καθώς "κλειδώνει" το χρηματοδοτικό σχήμα (με την προσθήκη και των Eurobank, Alpha Bank σε Πειραιώς, Εθνική) και αύξηση της συμμετοχής των Αυστραλών με περισσότερα ίδια κεφάλαια.

===============================================

Viohalco: τι συζητούν οι χρηματιστές

Ωστόσο κύριο θέμα συζήτησης στην χθεσινή συνεδρίαση το σερί ιστορικών υψηλών για τη μετοχή της Cenergy Holdings, σε συνδυασμό με την υπεραπόδοση για τη μετοχή της Viohalco. Αλλοι έκαναν λόγο για επικείμενο μικρό placement, που θα διεύρυνε το free float της εισηγμένης που με αποτίμηση 860 εκατ. είναι στον FTMIdCap διεκδικώντας θέση στον FTSELarge Cap (στην θέση είτε του ΟΛΠ είτε του Sarantis). Αλλοι σε πιθανές ευρύτερες εξελίξεις στον πολυδαίδαλο όμιλο θυμίζοντας πως ο όμιλος Viohalco με αποτίμηση 1,18 δισ. ελέγχει το 79,78% της Cenergy Holdings (που αποτιμάται στα 860 εκατ.) και το 84,78% της ElvalHalcor ( που αποτιμάται στα 637,2 εκατ.). Για τον ενεργό ρόλο της JPMC το fpress είχε αναφερθεί (δις) πρόσφατα.

====================================================

Morgan Stanley: Δεν είναι...Κασσάνδρα (*)

Δημοσιοποίησε- την Δευτέρα- ανάλυση σύμφωνα με την οποία οι πιθανότητες για ένταξη της Πειραιώς στον MSCI Greece Standard είναι λιγότερες του 50%. Οχι επειδή δεν πληρούνται τα βασικά κριτήρια (αποτίμηση, διασπορά, χρηματιστηριακή αξία free float) αλλά γιατί είναι θέμα προτεραιότητας. Δηλαδή εάν έχει έρθει η ώρα για αύξηση των εταιρειών/μετοχών σε 11-από 10 που περιλαμβάνονται στο "καλάθι". Καλά τα λέει ο οίκος, που είχε διαψευσθεί πανηγυρικά με πρότερη (ανάλογη ) λαθεμένη εκτίμηση για (μη ) είσοδο της Mytilineos. Θυμάμαι πως, τη μία εβδομάδα απέκλειε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και την αμέσως επόμενη η θεαματική είσοδος της Mytilineos.

(*) η κόρη του Πρίαμου και της Εκάβης- σύμφωνα με την Ιλιάδα- επιβεβαιωνόταν στις προβλέψεις της.

=================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ