Μπαίνει πλαφόν 18 ευρώ τον μήνα στην επιδότηση του ρεύματος - Τι θα πληρώσουμε τον Μάρτιο

Περαιτέρω μείωση των επιδοτήσεων ανακοινώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος - υπερδιπλάσια η τιμή του ρεύματος τον Μάρτιο από πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Υπολογίστε τον λογαριασμό

Μπαίνει πλαφόν 18 ευρώ τον μήνα στην επιδότηση του ρεύματος - Τι θα πληρώσουμε τον Μάρτιο

Περαιτέρω μείωση της τάξεως του 10% στις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον μήνα Μάρτιο με αποτέλεσμα η ενίσχυση ανά κιλοβατώρα να πέσει κάτω και από τα 4 λεπτά για τα νοικοκυριά ή και κάτω από τα 0,085 ευρώ για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου. Επειδή θα επιδοτούνται μόνο οι πρώτες 500 κιλοβατώρες, η ανώτατη επιδότηση που θα δίνεται για τον Μάρτιο ανέρχεται στα 18 ευρώ ανά λογαριασμό από 20 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό τον Φεβρουάριο. Παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει επιδότηση για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, οι λογαριασμοί όσων καταναλώνουν πολύ ρεύμα θα έρθουν μειωμένοι τον Μάρτιο συγκριτικά με τον Φεβρουάριο έστω και οριακά. 

Το εργαλείο του fpress.gr θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε με ακρίβεια τον λογαριασμό του ρεύματος και για τον μήνα Μάρτιο. Τι έχει αλλάξει; Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως η ΔΕΗ ανακοίνωσαν μείωση της τάξεως του 2% στην τιμή ανά κιλοβατώρα. Αυτή η μείωση όμως θα φέρει συρρίκνωση 10% στην επιδότηση. Έτσι, η κάθε κιλοβατώρα θα εξακολουθήσει να κοστίζει 0,159 ευρώ ή 0,247 ευρώ αν συνυπολογιστούν όλοι οι φόροι, οι κρατήσεις και τα πάγια. Για τις μεγάλες καταναλώσεις, η τελική χρέωση μπορεί να φτάσει και στα 0,269 ευρώ. Άρα, φαίνεται να παγιώνεται μια κατάσταση που το ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει πολύ ακριβότερη πηγή ενέργειας (κυρίως θέρμανσης) συγκριτικά και με το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και με το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από τα 10 λεπτά ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ