Έρχεται έξτρα επιδότηση για 73704 δανειολήπτες – Υπολογίστε το ύψος της

Έρχεται έξτρα επιδότηση για 73704 δανειολήπτες – Υπολογίστε το ύψος της

Επί 9 μήνες -ουσιαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο- το κράτος έχει αναλάβει να πληρώνει ποσοστό από 70% έως και 90% περίπου 115.447 στεγαστικών δανείων που βαραίνουν 73.704 δανειολήπτες. Η περίοδος επιδότησης ολοκληρώνεται όμως και το βάρος αποπληρωμής της δόσης θα επιστρέψει εξ’ ολοκλήρου στον δανειολήπτη. Μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί νέα γενιά κόκκινων δανείων, το υπουργείο Οικονομικών μελετά την παράταση της περιόδου επιδότησης από τους 9 μήνες που είναι σήμερα στους 12.

Τα ποσοστά επιδότησης θα είναι μικρότερα με στόχο να δημιουργηθεί ένα «μονοπάτι» σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα κατά το οποίο το βάρος θα μετακυλύεται σταδιακά και όχι απότομα στον οφειλέτη. Έτσι, αντί για 70% που ήταν το ποσοστό επιδότησης κατά το τελευταίο τρίμηνο του 9μηνου, σχεδιάζονται ποσοστά επιδότησης της τάξεως του 60%, 50% και 40% αντίστοιχα για τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον σε ότι αφορά στα πράσινα δάνεια. Η παράταση θα προχωρήσει μέσα στο Σεπτέμβριο υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς.

Το fpress.gr προσάρμοσε το εργαλείο του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ώστε να γνωρίζετε το ποσό που έχετε λαμβάνειν σε περίπτωση που προχωρήσει η παράταση της επιδότησης. Με βάση το σενάριο για τα νέα ποσοστά των επιδοτήσεων, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο δανειολήπτης είναι να βάλει τα στοιχεία του δανείου του για να υπολογιστεί αυτόματα το ύψος της δόσης, το ποσό της επιδότησης και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ