Σφοδρή επίθεση Ρουμελιώτη εναντίον Στουρνάρα και ΤτΕ

Σφοδρή επίθεση Ρουμελιώτη εναντίον Στουρνάρα και ΤτΕ

Οξύτατη επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε από τη συχνότητα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Attica Bank Π. Ρουμελιώτης.

 

Στη διάρκεια των δηλώσεών του ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υποστήριξε πως η ΤτΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της καθώς διαρρέει πορίσματα όπως αυτό για την Τράπεζα Πειραιώς. Υποστήριξε πως η κεντρική τράπεζα έχει εργαλειοποιηθεί από τον διοικητή της Γ. Στουρνάρα που επιθυμεί να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια. «Όταν ήμουν υπουργός Οικονομίας, ήταν βοηθός του κου Παπαντωνίου που ήταν υφυπουργός μου και με τον οποίο είχα τότε κάκιστες σχέσεις, φαίνεται ότι ο κος Στουρνάρας θέλει να το παίξει βεντέτα», ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης.

Πρόσθεσε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πως αυτοί που αντιμετωπίζουν διώξεις είναι οι φίλοι του διοικητή της ΤτΕ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση με το δάνειο προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως η διαδικασία χορήγησης ελέγχθηκε από όλους τους μηχανισμούς που το βρήκαν νόμιμο και πως έχουν δοθεί εκατοντάδες δάνεια παρόμοια με το συγκεκριμένο σε όσους πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια.

Αναφερόμενος στα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας έπραξαν ό,τι ήταν απαραίτητο ώστε να ελεγχθεί ο εκτελεστικός μηχανισμός που ενέκρινε τις συγκεκριμένες χορηγήσεις.

Υποστήριξε πως ο κ. Στουρνάρας δεν τον ήθελε στην Attica Bank επειδή αποτέλεσε επιλογή της κυ΄βερνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ