Morgan Stanley: Top pick η μετοχή της Alpha Bank με περιθώριο ανόδου 60%

Morgan Stanley: Top pick η μετοχή της Alpha Bank με περιθώριο ανόδου 60%

Ειδική αναφορά κάνει η Morgan Stanley και στο χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank

Σε σημερινό της σημείωμα προς τους επενδυτές, η Morgan Stanley θέτει ως προτιμητέα επιλογή τη μετοχή της Alpha Bank, την οποία εντάσσει στη λίστα Financials' Finest, αντικαθιστώντας τη μετοχή της Πειραιώς.

Παράλληλα, ο οίκος αποτιμά θετικά τη στρατηγική συνεργασία Alpha Bank-UniCredit και βλέπει περίπου 60% περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της Τράπεζας.

Ειδική αναφορά κάνει η Morgan Stanley και στο χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι χάρη στα μέτρα αντιστάθμισης που έχει λάβει η Τράπεζα, είναι προστατευμένη από πιθανούς κινδύνους που θα επηρέαζαν αρνητικά το Καθαρό Έσοδο από Τόκους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε αντίστοιχο σημείωμα προς τους επενδυτές, η Goldman Sachs επεσήμανε ότι η στρατηγική συνεργασία Alpha Bank-UniCredit αναμένεται να αποτιμηθεί θετικά από την αγορά, με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο να εστιάζει στη βελτίωση κατά 100 μ.β. των κεφαλαίων CET1 της Τράπεζας, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας των δύο ομίλων.

Ο οίκος επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Τράπεζας στα Ευρώ 2,05 βλέποντας περιθώρια ανόδου 61% για τη μετοχή της Alpha Bank.

Παράλληλα, στο σημείωμά της η Goldman Sachs αναφέρει ότι η είσοδος ενός στρατηγικού επενδυτή διεθνούς βεληνεκούς αναμένεται να ενισχύσει το αναπτυξιακό αφήγημα του ελληνικού τραπεζικού τομέα, αποτελώντας μία ακόμα θετική εξέλιξη για την αγορά μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την S&P.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ