Η UBS τερματίζει το σχέδιο προστασίας για την εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS τερματίζει το σχέδιο προστασίας για την εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS ανέφερε ότι θα τερματίσει ένα σχέδιο υποστήριξης ρευστότητας με την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας ύψους έως 100 δισ. φράγκων

Η UBS Group AG προχωρά στον τερματισμό της συμφωνίας με την ελβετική κυβέρνηση για την κάλυψη των ζημιών που θα μπορούσε να υποστεί από τη διάσωση της Credit Suisse, σε μια ένδειξη ότι τα περιουσιακά στοιχεία του πληγέντος δανειστή μπορεί να είναι λιγότερο προβληματικά από ό,τι αρχικά φοβόταν.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα τερματίσει οικειοθελώς τη συμφωνία προστασίας ζημιών ύψους 9 δισεκατομμυρίων φράγκων (10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) με την ελβετική κυβέρνηση, μετά από δοκιμές αντοχής σε ένα χαρτοφυλάκιο μη βασικών περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse. Η UBS ανέφερε ότι θα τερματίσει ένα σχέδιο υποστήριξης ρευστότητας με την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας ύψους έως 100 δισ. φράγκων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Credit Suisse επίσης αποπλήρωσε πλήρως την έκτακτη βοήθεια ρευστότητας ύψους 50 δισ. φράγκων.

Η στήριξη είχε συμβάλει στη διευκόλυνση της εξαγοράς για την οποία διαμεσολάβησε η κυβέρνηση τον Μάρτιο, καθώς η Credit Suisse όδευε προς πτώχευση. Η UBS είχε πιέσει για προστασία από τις δύσκολα προβλέψιμες απώλειες από ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπάλου της που σχεδιάζει να εκκαθαρίσει ή να πουλήσει.

Σύμφωνα με τους όρους, η UBS θα αναλάμβανε τα πρώτα 5 δισεκατομμύρια φράγκα ζημιών, ενώ η κυβέρνηση θα αναλάμβανε τα επόμενα 9 δισεκατομμύρια φράγκα. Το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων κάλυπτε κυρίως δάνεια, παράγωγα, παλαιά περιουσιακά στοιχεία και δομημένα προϊόντα από τη μη βασική μονάδα της Credit Suisse.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ