UBS:Κέρδισε την έγκριση της ΕΕ για την εξαγορά της Credit Suisse

 UBS:Κέρδισε την έγκριση της ΕΕ για την εξαγορά της Credit Suisse

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η συμφωνία δεν θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη 

Η UBS κέρδισε την Πέμπτη άνευ όρων έγκριση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ για την εξαγορά της Credit Suisse ως μέρος μιας ενορχηστρωμένης από την κυβέρνηση διάσωσης του Ελβετού αντιπάλου της.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η συμφωνία δεν θα εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη.

«Η συνδυασμένη οντότητα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντική ανταγωνιστική πίεση από ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστών σε όλες αυτές τις αγορές, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων παγκόσμιων τραπεζών, καθώς και εξειδικευμένων παρόχων και ισχυρών τοπικών παραγόντων», ανέφερε η Ε.Ε.


Η UBS, η οποία είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την Credit Suisse από πλευράς ενεργητικού, συμφώνησε να αγοράσει τον ανταγωνίστρια της για 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε απόθεμα και να αναλάβει ζημιές έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα τον Μάρτιο, σε μια συγχώνευση που σχεδίασαν οι ελβετικές αρχές για να αποφευχθεί η μετάδοση παγκόσμια τραπεζική.

Τόσο η UBS όσο και η Credit Suisse ανήκουν σε μια ομάδα από τις 30 παγκόσμιες σημαντικές τράπεζες που παρακολουθούνται στενά από τις ρυθμιστικές αρχές και η αποτυχία της Credit Suisse θα επηρέαζε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ