Fed: Μειώθηκαν τραπεζικές καταθέσεις και πιστωτικό έλλειμμα στις ΗΠΑ

 Fed: Μειώθηκαν τραπεζικές καταθέσεις και πιστωτικό έλλειμμα στις ΗΠΑ

 

Οι καταθέσεις την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου ανήλθαν συνολικά σε 17,10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, από 17,16 τρισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα νωρίτερα,

 


Οι καταθέσεις σε όλες τις εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ διολίσθησαν την περασμένη εβδομάδα και η συνολική πίστωση που παρείχαν οι τράπεζες μειώθηκε επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οι καταθέσεις την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου ανήλθαν συνολικά σε 17,10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, από 17,16 τρισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα νωρίτερα, έδειξε η εβδομαδιαία εικόνα της Fed για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις του τραπεζικού συστήματος. Οι καταθέσεις, οι οποίες είχαν μειωθεί σημαντικά μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, υποχώρησαν στις μεγάλες τράπεζες και ελάχιστα άλλαξαν στις μικρότερες.

Εν τω μεταξύ, η πίστωση που παρείχαν οι τράπεζες μειώθηκε στα 17,32 τρισεκατομμύρια δολάρια από 17,37 τρισεκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα τη μείωση των τίτλων που κατέχουν. Τα δάνεια και οι μισθώσεις παρουσίασαν μέτρια πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ