Στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε μία ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος αλλά και ευρωπαϊκής διάστασης προσβλέπει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τη σημερινή συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με όσα είπε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που η καγκελάριος συναντά τον κ. Μητσοτάκη με την πρωθυπουργική του ιδιότητα και χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ένα ωραίο ραντεβού. Αρνήθηκε να αναφερθεί σε προσδοκίες, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως "δεν θεωρώ χρήσιμο να εκφράζει κανείς πάντα προσδοκίες".

Η ελληνική πλευρά διατηρεί χαμηλούς τόνους, με το Μέγαρο Μαξίμου να σχολιάζει σε ανακοίνωσή του χθες πως "πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην Ε.Ε."

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα έχουν συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ