Λιου: Ενας λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέα ελληνική κρίση

Λιου: Ενας λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέα ελληνική κρίση
Ανήσυχος ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγούσε σε νέα ελληνική κρίση, εμφανίστηκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε ομιλία του στο London School of Economics, ο υπουργός τόνισε ότι«η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς -το ΔΝΤ- είναι να δείξουν επαρκή ελαστικότητα. Οπότε αν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κάνουν τα σκληρά βήματα που απαιτούνται, θα βρουν τρόπο να επιλύσουν το πρόβλημα χωρίς να προκληθεί μια περιττή κρίση».

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ τόνισε ακόμη πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι ένας «εσφαλμένος υπολογισμός», θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «κρίση» στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα πως η Αθήνα πρέπει να δείξει ευελιξία προκειμένου να αποφύγει μια δύσκολη κατάσταση αν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές, πολιτικές που θα ήταν σκληρές για οποιαδήποτε κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν θα πρέπει να έχει μια «λανθασμένη αίσθηση εμπιστοσύνης», όσον αφορά στις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ελληνική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ