15 βουλευτές της Μέρκελ θέλουν χρεοκοπία της Ελλάδας

15 βουλευτές της Μέρκελ θέλουν χρεοκοπία της Ελλάδας
Όχι σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, φέρονται να ζητούν από τη Μέρκελ 15 βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, προτείνοντας τη... χρεοκοπία της χώρας μας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, 15 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ συναντήθηκαν προ ημερών και με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μην τους φέρει προ τετελεσμένων και να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα μας.

Οι εν λόγω βουλευτές του CDU/CSU προτείνουν ως εναλλακτική λύθση τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ και στη συνέχεια τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για αποχώρηση της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Οι πληροφορίες αυτές για το μήνυμα αυτό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία έρχονται ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του Βόλφκανγκ Σόιμπλε ότι υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο πιστεύουν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας - πιστωτών και για πρώτη φορά συγκεκριμένες προτάσεις, σημειώνουν ωστόσο πως ο χρόνος μέχρι τη Δυετέρα δεν επαρκεί ώστε να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα, εάν -όπως αναφέρεται- δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, το Βερολίνο για να ανάψει «πράσινο» για τη χρηματοδότηση θα περιμένει την υπερψήφιση των μταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την πλήρη εφαρμογή τους, ενώ το πακέτο πρέπει να περάσει και από τη γερμανική Βουλή.

ΠΗΓΗ: Mega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ