Χατζηδάκης: Απόδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Masdar

Χατζηδάκης: Απόδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Masdar

Η συμφωνία έκλεισε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar, που είναι επενδυτικός κολοσσός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με ικανοποίηση χαιρέτησε τη συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Masdarn ύψους 3,2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χώρο των ΑΠΕ, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και επενδυτικών φορέων παγκόσμιας εμβέλειας στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, του κλάδου της ενέργειας και των ελληνικών επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση το μεταρρυθμιστικό της έργο, που όπως αναφέρει οδηγεί «σε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην χώρα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική Οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Η συμφωνία έκλεισε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar, που είναι επενδυτικός κολοσσός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συμφωνία σε πρώτο στάδιο προβλέπει την απόκτηση του 67% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και στη συνέχεια τη διενέργεια δημόσιας πρότασης στα 20 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ενεργειακή συναλλαγή που έγινε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μία από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της σύναψης συμφωνίας μεταξύ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Masdar για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χώρο των ΑΠΕ, αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και επενδυτικών φορέων παγκόσμιας εμβέλειας στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, του κλάδου της ενέργειας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης, συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο μεταρρυθμιστικό μας έργο το οποίο διαρκώς αποδεικνύεται ότι οδηγεί σε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην χώρα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εθνική Οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ