Γερμανία: Στο 90,64% η πληρότητα των δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου

Γερμανία: Στο 90,64% η πληρότητα των δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου

 Που αποδίδεται η αυξητική τάση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Στο 90,64% βρισκόταν χθες η πληρότητα των γερμανικών δεξαμενών αποθήκευσης φυσικού αερίου, καταγράφοντας αυξητική τάση για 13η συνεχή ημέρα, έπειτα από πτώση εβδομάδων.

Φυσικό αέριο - Ηλεκτρικό ρεύμα: Χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ οι τιμές στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης αποθήκευσης GIE, οι γερμανικές δεξαμενές είναι πλήρεις κατά 90,64%, 16 μονάδες περισσότερο από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ετών, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και στην προσπάθεια εξοικονόμησης που καταβάλλεται από οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές - κυρίως λόγω των υψηλών τιμών. Το αέριο που είναι σήμερα αποθηκευμένο θα αρκούσε για 57 ημέρες κανονικής κατανάλωσης, διευκρινίζεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων. Ο στόχος πάντως που έχει θέσει η κυβέρνηση προβλέπει την 1η Φεβρουαρίου η πληρότητα να ανέρχεται τουλάχιστον στο 40%.

Αυτή τη στιγμή η Γερμανία προμηθεύεται μέσω αγωγών φυσικό αέριο κυρίως από τη Νορβηγία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να τεθεί σε κανονική λειτουργία και ο πρώτος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ