Goldman Sachs: Από τον Ιανουάριο έρχονται νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας

Goldman Sachs: Από τον Ιανουάριο έρχονται νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας

«Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση», ανέφερε ο CEO της εταιρείας.

Η Goldman Sachs, προσανατολίζεται σε νέο γύρο περικοπών σε θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον στο παραδοσιακό μήνυμά του προς το τέλος του έτους προς το προσωπικό.

«Διεξάγουμε προσεκτική ανασκόπηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου», είπε ο Σόλομον.

«Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων συνθηκών νομισματικής πολιτικής που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Για την ηγετική μας ομάδα, η εστίαση είναι στην προετοιμασία της εταιρείας για να αντιμετωπίσει αυτούς τους αντίθετους ανέμους».

Η εταιρεία μπορεί να επιδιώξει να διώξει έως και το 8% του εργατικού της δυναμικού ή έως και 4.000 θέσεις εργασίας, για να περιορίσει την πτώση των κερδών και των εσόδων, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι με γνώση του θέματος νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αν και ο τελικός αριθμός θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος.

Ζητήθηκε από τα κορυφαία στελέχη να προσδιορίσουν πιθανούς στόχους μείωσης του κόστους και δεν έχει καθοριστεί τελικός αριθμός περικοπών θέσεων εργασίας, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην εντοπιστούν συζητώντας εσωτερικές συζητήσεις.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση», είπε ο Σόλομον στο μήνυμά του.

Η Goldman βρίσκεται πάντως σε καλό δρόμο να καταγράψει περίπου 48 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα, τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή της πίσω από το ρεκόρ μόλις του περασμένου έτους. Μια δαπανηρή επένδυση στην καταναλωτική τραπεζική και η επακόλουθη υποχώρηση μαζί με τις δαπάνες για την τεχνολογία και την ενοποίηση των λειτουργιών συνέβαλαν στην αιμορραγία του κόστους φέτος.

Οι προτεινόμενες περικοπές θα σηματοδοτούσαν μια πιο έντονη οπισθοδρόμηση από τα σχέδια που αποκάλυψε οποιοσδήποτε από τους ανταγωνιστές της Goldman καθώς η διοίκηση αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα προσαρμοσμένα ετήσια κέρδη του γίγαντα της Wall Street θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 44%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ