Θ. Σκυλακάκης: Έως το τέλος του μήνα η απόφαση για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Θ. Σκυλακάκης: Έως το τέλος του μήνα η απόφαση για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

«Η οποιαδήποτε σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από το Νοέμβριο», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ληφθεί η όποια απόφαση για τυχόν επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, με τους πολίτες να καλούνται να περιμένουν τις επόμενες ημέρες καθώς όπως τόνισε, η οποιαδήποτε σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από το Νοέμβριο.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο ξεκαθάρισε πάντως, ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, το 2023 είναι η χρονιά που θέλει η κυβέρνηση για την χώρα να πιάσει την επενδυτική βαθμίδα. Υπογράμμισε ότι οι αγορές θα συνυπολογίσουν το πρωτογενές έλλειμμα του 2022, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα είναι στο 1,7% του ΑΕΠ ή και καλύτερο.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πρωτογενές έλλειμμα θα μας οδηγήσει στην επενδυτική βαθμίδα και θα ξεκλειδώσει μία άλλη οικονομική κατάσταση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα προσθέσει ένα σημαντικό βαθμό σταθερότητας», ενώ εκτίμησε επίσης πως αυτό το μήνα θα έχουμε χαμηλότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ