Μείωση παραγωγής πετρελαίου εξετάζει ο ΟΠΕΚ+

Η μείωση εχετάζεται λόγω ανησυχίας για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Το αργό Brent έχει υποχωρήσει σε σχέση με την εναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Μείωση παραγωγής πετρελαίου εξετάζει ο ΟΠΕΚ+

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια κατά τη συνεδρίαση της, στη Βιέννη την Τετάρτη.

Μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση θα αντανακλούσε την κλίμακα της ανησυχίας ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται γρήγορα ενόψει της ταχείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Ένα ισχυρότερο δολάριο έχει επίσης επηρεάσει αρνητικά τις τιμές. Η τελική απόφαση για το μέγεθος των περικοπών δεν θα ληφθεί μέχρι να συνεδριάσουν οι υπουργοί.

Το αργό Brent εκτινάχθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Έκτοτε μειώθηκε στα 85 δολάρια, μετριάζοντας τη θεαματική πτώση που απολαμβάνουν η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέλη του συνασπισμού.

Η συμμαχία των 23 εθνών έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Τετάρτη στην έδρα της στη Βιέννη, ανέφερε ανακοίνωση της γραμματείας του ΟΠΕΚ το Σάββατο. Η ομάδα συνεδριάζει διαδικτυακά σε μηνιαία βάση και δεν αναμενόταν να οργανώσει δια ζώσης συγκέντρωση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ