Η Γερμανία υποκύπτει στην ύφεση - Γιατί οι επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι

Η Γερμανία υποκύπτει στην ύφεση - Γιατί οι επιχειρηματίες είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι

Το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο σε ανάλογο επίπεδο με αυτό που επικρατούσε την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

Η οικονομία της Γερμανίας υποκύπτει στην ύφεση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Κλέμενς Φουστ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα (26/9/2022) σημαντική αύξηση της απαισιοδοξίας στον επιχειρηματικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το Ifo, το κλίμα στη Γερμανία σε ό,τι αφορά την οικονομία έχει επιδεινωθεί σημαντικά τον Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 84,3 μονάδες, κατά 4,3 μονάδες από τον περασμένο μήνα.

Στα... σκουπίδια τα βρετανικά ομόλογα - «Βουλιάζει» η στερλίνα - «Ουδέν σχόλιο» από την Τρας

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και σε κάθε περίπτωση κατά πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου, οι οποίοι είχαν προβλέψει πτώση 87 μονάδες.

«Βλέπουμε μεγάλο μείον σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του Ifo, Κλάους Βολράμπε, και επισήμανε ότι ειδικά οι κλάδοι που εξαρτώνται άμεσα από την ενέργεια είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι για τον χειμώνα.

«Η βιομηχανία κοιτάζει τους επόμενους έξι μήνες με μεγάλη ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Φουστ και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι αντίστοιχη με αυτή που επικρατούσε την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ