Αγορές: Ο σφυγμός το μεσημέρι δείχνει ήρεμα νερά

Αγορές: Ο σφυγμός το μεσημέρι δείχνει ήρεμα νερά

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις εξελίξεις στην Ταϊβάν, όπου η Νάνσι Πελόσι συναντήθηκε με την πρόεδρο. Η Κίνα ανταπέδωσε με διάφορα μέτρα, αλλά οι εντάσεις μεταξύ των επενδυτών τελικά αμβλύνθηκαν λίγο.

Η Πελόσι είπε ότι το ταξίδι της στην Ταϊβάν καθιστά σαφές ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εγκαταλείψει το νησί και μια εμπορική συμφωνία μπορεί να βρίσκεται στο τραπέζι. Η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε ότι η Ταϊπέι θα «κρατήσει τη γραμμή άμυνας για τη δημοκρατία» και θα διατηρήσει την κυριαρχία της. Άφησε να εννοηθεί ότι είχε προσελκύσει την οργή της Κίνας επειδή είναι γυναίκα. Η Πελόσι πηγαίνει στη Νότια Κορέα στη συνέχεια.

Το Πεκίνο δεν απέκλεισε μια συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Τζο Μπάϊντεν, αλλά κάλεσε τον αμερικανό πρεσβευτή να διαμαρτυρηθεί. Διέταξε επίσης στρατιωτικά γυμνάσια και επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στα ταϊβανέζικα γεωργικά προϊόντα και στις εισαγωγές κινεζικής άμμου. Ορισμένοι Κινέζοι εθνικιστές απογοητεύτηκαν από την απάντηση του Πεκίνου.

Η Κίνα προειδοποίησε επίσης, αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ασία να αποφεύγουν να πετούν στον εανέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν, καθώς θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή αυτή. Έξι περιοχές του εναέριου χώρου χαρακτηρίστηκαν «επικίνδυνες ζώνες».

Οι μετοχές σταθεροποιήθηκαν, βοηθούμενες από την άνοδο στο Χονγκ Κονγκ, καθώς μέρος της ανησυχίας των επενδυτών για τους τεταμένους δεσμούς ΗΠΑ-Κίνας χαλάρωσε τις αντιλήψεις ότι η απάντηση της Κίνας ήταν σχετικά υποτονική. Ένας δείκτης των ασιατικών μετοχών μείωσε τις απώλειες και ο δείκτης αναφοράς της Σαγκάης προχώρησε μαζί με τον Hang Seng.

Προσέξτε τις μετοχές της Nomura αύριο. Ο Ιάπωνας μεσίτης ανέφερε κέρδη 1,7 δισεκατομμυρίων γιεν (12,8 εκατομμύρια δολάρια), μειωμένα κατά 97% από ένα χρόνο νωρίτερα. Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ήταν μια μεγάλη τροχοπέδη στα κέρδη και έχασε χρήματα από δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Τα λειτουργικά έσοδα της Nintendo χάθηκαν. Στην Ευρώπη, η SocGen κατέγραψε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημία ύψους 1,48 δισεκατομμυρίων ευρώ και έθεσε νέους στόχους ανάπτυξης.

Τα κέρδη της Commerzbank νίκησαν τη συναίνεση και η AXA ανακοίνωσε επαναγορά έως και 1 δισ.Το κινεζικό 1% χάνει την αγαπημένη του οδό διαφυγής προς την Ευρώπη. Η Πορτογαλία έχει δελεάσει εδώ και καιρό πλούσιους Κινέζους με τον ήπιο καιρό, τον χαλαρό και προσιτό τρόπο ζωής της - και τις βίζες επενδυτών που κοστίζουν 350.000 ευρώ. Αλλά αυτές τις μέρες δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτήσετε τις χρυσές βίζες, με την Πορτογαλία να σφίγγει τη διαδικασία και την Κύπρο και τη Μάλτα να απορρίπτουν τις πρωτοβουλίες τους.

Οι Ιάπωνες συρρέουν σε τουριστικά hotspots και αυξάνουν τις συνήθως δύσκολες κρατήσεις εστιατορίων ακόμη και καθώς αυξάνονται τα κρούσματα Covid, ανέφεραν ταξιδιωτικά γραφεία, ένα σημάδι ότι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες που είναι πιο αργές να ανοίξουν πλήρως είναι μια χαρά με τον εγχώριο τουρισμό. Τώρα, πότε μπορούμε οι υπόλοιποι από εμάς να επισκεφτούμε την Ιαπωνία;

Ένα κινεζικό hedge fund που διπλασίασε τις αποδόσεις σε τρεις μήνες λέει ότι επίκειται ανάκαμψη. Ο Liao Maolin, ο οποίος δεν μπόρεσε να αγοράσει αρκετά από τα αποθέματα βύθισης της Κίνας τον Μάρτιο, λέει ότι τα κεφάλαιά του στο Guangdong Zhengyuan Private Fund στοιχηματίζουν τώρα σε ηλιακούς και αιολικούς σταθμούς. «Αναζητούμε τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στους πιο ταλαιπωρημένους τομείς», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ