Η Τράπεζα της Αγγλίας προχωρά στη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων σε 27 χρόνια

Η Τράπεζα της Αγγλίας προχωρά στη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων σε 27 χρόνια

Η Τράπεζα της Αγγλίας αυτή την εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων εδώ και 27 χρόνια και να αποκαλύψει τη στρατηγική της για την εκτόνωση μέρους των 895 δισεκατομμυρίων λιρών (1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων) τόνωσης που παρείχε την τελευταία δεκαετία.

Τα μέτρα θα επιταχύνουν μια ιστορική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να πνίξουν τη χειρότερη περίοδο πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών. Ο Διοικητής, Άντριου Μπέιλι και οι συνάδελφοί του έχουν προειδοποιήσει ότι οι τιμές μπορεί να εκτοξευθούν 11% φέτος, πολύ πάνω από τον στόχο του 2%.

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχεί επίση,ς ότι θα μείνει πίσω από τους ομολόγους της, ειδικά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία αύξησε τα επιτόκια συνολικά κατά 1,5 μονάδα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της. Για την BOE, οι αυξήσεις των επιτοκίων θα στηρίξουν επίσης την αξία της λίρας, η οποία έχει υποχωρήσει κατά 10% έναντι του δολαρίου φέτος.

"Η εικόνα του πληθωρισμού έχει επιδεινωθεί ουσιαστικά και τα μηνύματα του διοικητή για αύξηση 50 μονάδες βάσης βρίσκονται στο τραπέζι και μας δείχνουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμοι να μπει στην κούρσα της επιθετικής στρατηγικής όσο αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ