Αντιπροσωπείες από Ρωσία, Ουκρανία θα συναντηθούν αύριο στην Κωνσταντινούπολη για τα σιτηρά

Αντιπροσωπείες από Ρωσία, Ουκρανία θα συναντηθούν αύριο στην Κωνσταντινούπολη για τα σιτηρά

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την επανέναρξη εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών που παραμένουν αποκλεισμένα στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Στρατιωτικές αντιπροσωπείες από τα υπουργεία Άμυνας της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών, θα έχουν συνομιλίες αύριο στην Κωνσταντινούπολη για την ασφαλή παράδοση στις διεθνείς αγορές σιτηρών που παραμένουν αποκλεισμένα σε ουκρανικά λιμάνια», ανέφερε ο Ακάρ σε ανακοίνωσή του.

Αυτή η τετραμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εν μέσω μιας αύξησης παγκοσμίως των τιμών των τροφίμων, εν μέρει λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, αλλά οι εξαγωγές της έχουν αποκλειστεί στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικά πολεμικά πλοία ενώ οι νάρκες που έχει τοποθετήσει το Κίεβο αποτελούν επίσης πρόβλημα.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες εδώ και εβδομάδες για την επανάληψη των παραδόσεων σιτηρών.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, 20 εμπορικά πλοία περιμένουν αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα και θα μπορούσαν να φορτωθούν γρήγορα με ουκρανικά σιτηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ