ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή  στη Σαουδική Αραβία

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή  στη Σαουδική Αραβία

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης,  και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ Κώστας Φραγκογιάννης εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο για τη φιλοξενία στη Σαουδική Αραβία όσο και για το περιεχόμενο των επαφών με αξιωματούχους καθώς και με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή στη Σαουδική Αραβία, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών - υπό την επίβλεψη του Υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη και του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Προέδρου της Enterprise Greece κ. Γιάννη Σμυρλή – με τη συμμετοχή 55 υψηλόβαθμων στελεχών από 43 ελληνικές επιχειρήσεις.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων - ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων κ. Ορέστης Καβαλάκης - καθώς επίσης και η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας κα Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψης, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης μαζί με μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας είχαν διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους επικεφαλής του Συνταξιοδοτικού Ταμείου της Σαουδικής Αραβίας - σημαντικό φορέα επενδύσεων για τη χώρα - με τον διοικητή της Γενικής Αρχής Εξωτερικού Εμπορίου κ. Abdulrahman Alharbi, με τον Υπουργό Επικρατείας και Εξωτερικών κ. Adel al Jaber, με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Waleed A. Elkhereiji καθώς και με τον Υπουργό Τηλεπικοινωνιών της χώρας κ. Abdullah Alswaha.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman ενώ η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Ahmed Aqeel AlKhateeb.

Οι επαφές της επίσημης αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκαν με μια συνάντηση, εκτός αρχικού προγράμματος, με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και αμφιτρύωνα της αποστολής κ. Khalid Al-Falih, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των συναντήσεων, επαναλαμβάνοντας τη σημασία που αποδίδει η Σαουδική Αραβία στη στρατηγικής σημασίας σχέση της με την Ελλάδα.

Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ Κώστας Φραγκογιάννης εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο για τη φιλοξενία στη Σαουδική Αραβία όσο και για το περιεχόμενο των επαφών με αξιωματούχους καθώς και με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Παρόμοια ικανοποίηση εξέφρασαν και οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την υποδοχή που επεφύλαξαν στην ελληνική αποστολή οι Σαουδάραβες οικοδεσπότες, εξέφρασαν αισιοδοξία για τις προοπτικές διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών, τρεχουσών αλλά και νέων, ενώ συνεχάρησαν το Υπουργείο Εξωτερικών και τους συναρμόδιους φορείς για το εξαίρετο επίπεδο της διοργάνωσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους στη συστηματική και συνεπή δουλειά της ελληνικής διπλωματικής Αρχής στο Ριάντ, υπό τον Πρέσβυ κ Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

Σε δηλώσεις του μετά την επιστροφή στην Αθήνα, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης, εξήρε το επίπεδο των διμερών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, με την οποία μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί, ιστορικοί και πολιτισμικοί. «Η επιχειρηματική αποστολή είχε ακριβώς αυτόν το στόχο, να χτίσει πάνω στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας. Θα ακολουθήσουμε με μεγάλη συνέπεια κάθε μία από τις επαφές μας στη Σαουδική Αραβία και στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει επίσκεψη Σαουδαράβων επενδυτών και επιχειρηματιών στην Ελλάδα, τον προσεχή Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης, ενώ από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σμυρλής επεσήμανε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να κάνουμε follow-up και να αρχίσουμε να έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα, τα οποία θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το σημαντικό εμπορικό ισοζύγιο που έχουν οι δύο χώρες και θα επιβεβαιώσουν τις πολύ καλές πολιτικές σχέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ