Ντάισελμπλουμ: Δεν δέχομαι να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Ντάισελμπλουμ: Δεν δέχομαι να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα
Ζωτικής σημασίας είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα για τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC «Κρίνω απαραίτητη τη συμμετοχή του».

«Νομίζω ότι οι Έλληνες κατανοούν πλήρως ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους Ευρωπαίους εταίρους. Το ΔΝΤ πραγματικά βοηθάει την Ελλάδα, όπου το ζήτημα του χρέους είναι ανησυχητικό, διότι το ΔΝΤ λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα. Το κατά πόσο εμείς πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πόσα και πότε, μένει να συζητηθεί, αλλά το ΔΝΤ ουσιαστικά στηρίζει την Ελλάδα σε αυτό το ζήτημα».

«Γι 'αυτό πραγματικά χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μαζί μας στο πρόγραμμα, για να υπάρξει η απαραίτητη ισορροπία», είπε, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκονται στον ορίζοντα.

«Έχουμε υποσχεθεί στην Ελλάδα ότι, αν χρειαστεί, θα κάνουμε περισσότερα για να την ανακουφίσουμε από το βάρος του χρέους της και ότι η υπόσχεση αυτή στέκει ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να συζητήσουμε για το τι περισσότερο χρειάζεται να γίνει. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι το σενάριο να αποχωρήσει το ΔΝΤ, χρειάζομαι τη συμμετοχή τους. Οικονομικά συμμετέχουν, όμως είναι πολύ πολύτιμοι και στην ουσία, έχουν μεγάλη εμπειρία και μας κρατούν συγκεντρωμένους στο στόχο. Διαβεβαιώνουν ότι αυτά που κάνουμε είναι αξιόπιστα και ότι μπορούμε να επιμείνουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει, οπότε για μένα το ΔΝΤ είναι ζωτικής σημασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ