Παρέμβαση ΗΠΑ: Η Ελλάδα και οι πιστωτές έχουν ευθύνη να λύσουν τις διαφορές τους

Παρέμβαση ΗΠΑ: Η Ελλάδα και οι πιστωτές έχουν ευθύνη να λύσουν τις διαφορές τους
«Έχουμε επίγνωση των σημαντικών οικονομικών συνεπειών για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ κατά συνέπεια δεν να μπορέσει να συνεχίσει να είναι μέρος της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο πως ο Μπαράκ Ομπάμα συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ώστε να γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων:

«Ο πρόεδρος Ομπάμα όχι, ωστόσο, έχετε δει τον υπουργό Οικονομικών Τζέικομπ Λιου να εμπλέκεται ενεργά με τους ομολόγους του και με μερικούς Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, προσπαθώντας να διευκολύνει αυτού του είδους τις λύσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εμπλακούν σε προηγούμενες συνομιλίες γύρω από το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Μάλιστα, ο κ. Έρνεστ, επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ευρώπη καθώς αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις», ωστόσο πρόσθεσε ότι «τελικά είναι ευθύνη της Ελλάδας, της Ε.Ε. και των άλλων διεθνών οργανισμών που εμπλέκονται να επιλύσουν αυτές τις διαφορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ