Αποκάλυψη: Η Γερμανία εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς Grexit

Αποκάλυψη: Η Γερμανία εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς Grexit
Σε άρθρο της με τίτλο «Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς την έξοδο της χώρας από το ευρώ», η γερμανική εφημερίδα Die Zeit επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτει ότι υπάρχει σενάριο για πτώχευσης της Ελλάδας χωρίς την αποχώρηση της Αθήνας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στο Βερολίνο υπάρχει φόβος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες.

Στην περίπτωση αυτή η ΕΚΤ θα έπρεπε να σταματήσει να χορηγεί ρευστότητα, γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα μπόρεσε να αντέξει οικονομικά τη καταβολή μιας δόσης στο ΔΝΤ. Το σχέδιο που βρίσκεται υπό εξέταση έχει στόχο να μπορέσει η ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα σε περίπτωση αδυναμίας. Στις ελληνικές τράπεζες θα υπάρξει αναδιοργάνωση σε περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα».

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για το δημοσίευμα και αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ