Ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες η τηλεδιάσκεψη του Εuro Working Group

Ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες η τηλεδιάσκεψη του Εuro Working Group
Ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο ώρες, η κρίσιμη για την Ελλάδα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, με συμμετοχή και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.


Σύμφωνα με πρώτες δηλώσεις στελέχους του υπ. Οικονομικών που μεταδίδει το Reuters, η Αθήνα έστειλε περισσότερες πληροφορίες για τις μεταρρυθμίσεις στις Βρυξέλλες, ενώ τα μεγαλύτερα «αγκάθια» είναι το ασφαλιστικό και το εργασιακό.

«Είχαμε τηλεδιάσκεψη επί της εν εξελίξει διαδικασίας και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, και σε τεχνικό επίπεδο, σε Αθήνα και Βρυξέλλες», δήλωσε επίσης πηγή της Ευρωζώνης αναφερόμενη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δουλειά αυτή είναι απαραίτητη «προκειμένου να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνημένη και συνολική λίστα μέτρων που θα αποτελέσει τη βάση για μια αξιόπιστη προοπτική που να ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Πριν τη συνεδρίαση, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αναμενόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσει τη συμφωνία και να οριστεί Eurogroup που θα λάβει οριστικές αποφάσεις για άρση της πιστωτικής ασφυξίας.

Πάντως, θολό παραμένει το τοπίο στις Βρυξέλλες γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα γοργή, αφού χθες διέκοψαν τις συζητήσεις και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου, αφού μεσολαβεί και το Πάσχα των Καθολικών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε στην Αθήνα και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, ενώ Φρ. Ολάντ και Αγκ. Μέρκελ στέλνουν σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι «ο χρόνος πιέζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ