JP Morgan: Παραμένει long στα ελληνικά ομόλογα – Συνεχίζονται οι εισροές από το investment grade

JP Morgan: Παραμένει long στα ελληνικά ομόλογα – Συνεχίζονται οι εισροές από το investment grade

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 2,3% φέτος, με πληθωρισμό στο 2,8%

Τις long θέσεις της στα ελληνικά 10ετή ομόλογα διατηρεί η JP Morgan, καθώς περιμένει ότι η Αθήνα θα κάνει το ντεμπούτο της στις αγορές ομολόγων για το 2024, με μία έκδοση 10ετούς τίτλου, πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ήδη, οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου σημειώνουν ότι οι εισροές από χαρτοφυλάκια παθητικής διαχείρισης συνεχίζονται, έπειτα από την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες investment grade, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα και από τη Fitch, τον Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, η JP Morgan εκτιμά ότι παρότι τα ελληνικά ομόλογα έγιναν πιο φθηνά το τελευταίο διάστημα, η τάση αυτή θα αντιστραφεί όταν ανακοινωθεί η έκδοση του 10ετούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, το spread στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund θα ενισχυθεί από τα σημερινά επίπεδα των 105 μονάδων βάσης, στις 125 μονάδες βάσης τον Μάρτιο και ακόμα υψηλότερα, στις 130 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και στις 140 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 2,3% φέτος, με πληθωρισμό στο 2,8%.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται στο 0,9% του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5%, με το χρέος στο 152% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ