Κρυπτονομίσματα: Τα Venture capital εξακολουθούν να στοιχειώνονται από το κρυπτοχάος

 Κρυπτονομίσματα: Τα Venture capital εξακολουθούν να στοιχειώνονται από το κρυπτοχάος

Για τους επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών, τα σημάδια του καταστροφικού 2022 του bitcoin είναι βαθιά

Ενώ το bitcoin έχει ανακάμψει, σημειώνοντας άλμα κατά περίπου 55% φέτος, οι επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης έχουν μειωθεί για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα στοιχήματα κρυπτογράφησης VC ανήλθαν συνολικά σε κάτι λιγότερο από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο-Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το χαμηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο για περισσότερα από τρία χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων PitchBook. Το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι επενδύσεις μειώθηκαν σχεδόν κατά τα τρία τέταρτα σε σχέση με ένα χρόνο πριν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι υψηλές πληθωρικές ημέρες αποτίμησης έχουν φύγει», δήλωσε ο Tal Elyashiv, ιδρυτής και διευθύνων συνεργάτης της SPiCE VC, προσθέτοντας ότι οι αποτιμήσεις στις εταιρείες κρυπτογράφησης είχαν μειωθεί περισσότερο σύμφωνα με την πραγματική τους απόδοση.

Οι επενδυτές κρυπτογράφησης παραμένουν στοιχειωμένοι από το χάος που επικράτησε στον κλάδο πέρυσι, όταν η κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX και άλλων μεγάλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του hedge fund Three Arrows Capital, προκάλεσε σοκ στον κλάδο.
Ο ρυθμιστικός έλεγχος των ΗΠΑ έχει επίσης αυστηροποιηθεί στον κλάδο.

«Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το ύψος της αγοράς είναι περισσότερος χρόνος για μεγαλύτερη επιμέλεια», δήλωσε ο Cameron Peake, συνεργάτης της Restive Ventures. "Δεν υπάρχει απαραιτήτως κάτι νέο που συμβαίνει, εκτός από το ότι τα ταμεία κάνουν πραγματικά επιμέλεια τώρα. Οι συμφωνίες δεν κλείνουν πλέον σε λίγες μέρες."
Ο αριθμός των συμφωνιών που σφραγίστηκαν στα μισά του 2023 ήταν 814, μειωμένος κατά περισσότερο από το ήμισυ των 1.862 από την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook.


«Σχεδόν κάθε εταιρεία στον χώρο έγινε πιο σφιχτή στον απόηχο της σφαγής του 2022. Εκείνες που αντλούν κεφάλαια τώρα πιθανότατα το κάνουν επειδή πρέπει», δήλωσε ο Adam Reeds, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κρυπτογράφησης Ledn με έδρα το Τορόντο.

"Δεν θα εκπλαγώ αν βραχυπρόθεσμα αυτό αλλάξει από αυξήσεις "πρέπει να έχω" σε αυξήσεις "ωραίο να έχω".

Εάν οι τιμές του bitcoin αποτελούν ένδειξη, η πτώση των επενδύσεων μπορεί να είναι βραχύβια.

Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα VC έχουν συσχετιστεί με τις τιμές περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης με καθυστέρηση περίπου τριών έως έξι μηνών, σύμφωνα με το PitchBook, και εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, οι επενδύσεις VC θα αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Το Bitcoin, το οποίο έπεσε 65% πέρυσι, εκτινάχθηκε πάνω από 90% τους πρώτους έξι μήνες του 2023, το bitcoin και τώρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 55% σε ετήσια βάση, στα 25.881 $. Ωστόσο, διαπραγματεύεται στο ένα τρίτο της αιχμής του 2021 των 69.000 $.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ