Γαλλία:Ικανοποίηση για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

 Γαλλία:Ικανοποίηση για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της Γαλλίας κατά 10% έως το 2024

 

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ενεργειακή τροφοδοσία στη Γαλλία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής της υπηρεσίας επιτήρησης ενέργειας CRE της χώρας, Emmanuelle Wargon.

Αν και είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση σε περίπτωση πτώσης των θερμοκρασιών, το γεγονός ότι τα γαλλικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας είναι μεγάλη βοήθεια, δήλωσε ο Wargon στο ραδιόφωνο France Inter.

Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της Γαλλίας κατά 10% έως το 2024 από τα επίπεδα του 2019, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει το σβήσιμο των φώτων και τη μείωση των θερμοστατών για να αποφευχθούν διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου το χειμώνα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον γαλλικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου RTE, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 8,7% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ίδιας περιόδου το 2014-2019.

«Η έκκληση για αυτοσυγκράτηση εισακούστηκε πραγματικά», είπε ο Wargon.
«Παραμένουμε προσεκτικοί και σε επαγρύπνηση» σε περίπτωση πτώσης της θερμοκρασίας», είπε, προσθέτοντας ότι «μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα».

Ο Wargon είπε επίσης ότι ο πυρηνικός στόλος της Γαλλίας, ο οποίος επί του παρόντος πλήττεται από εργασίες συντήρησης και επισκευής, αναμένεται να φτάσει σε παραγωγική ικανότητα 45 γιγαβάτ (GW) τον Ιανουάριο.

Δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την προβολή της EDF σχεδόν 50 GW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ