Αδ. Γεωργιάδης: Προανήγγειλε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα

Αδ. Γεωργιάδης: Προανήγγειλε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα

Τι ανέφερε για EuroAsia Interconnector και EastMed στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία.

Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα προανήγγειλε για το προσεχές διάστημα σε μήνυμα που έστειλε στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου μέσα από επενδυτικές συνεργασίες αναφέροντας ενδεικτικά τον EuroAsia Interconnector, τον EastMed κ.ά.

Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μαζικές επενδύσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτο και πιθανόν εντονότερο ρυθμό στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (επικαλέστηκε στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ, Eurogroup και ΔΝΤ) και εστίασε στην αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι μέχρι το 2019 η Ελλάδα ήταν συνώνυμη με "πρόβλημα" στη συνείδηση του μέσου επενδυτή, οπότε έγινε προσπάθεια για να πειστεί η επενδυτική κοινότητα ότι η χώρα σέβεται τον χρόνο και τα χρήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις, δράσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Η καλή συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ευνοεί την προώθηση πράσινων επενδύσεων, ενώ ειδικό βάρος έχει η προώθηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε εν κατακλείδι ότι και η Κύπρος έχει τα εφόδια να πετύχει το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ