Κιμ Καρντάσιαν: Πρόστιμο «μαμούθ» για την... εν κρυπτώ πληρωμή της για διαφήμιση κρυπτονομίσματος 

Κιμ Καρντάσιαν: Πρόστιμο «μαμούθ» για την... εν κρυπτώ πληρωμή της για διαφήμιση κρυπτονομίσματος 

Η γνωστή τηλεπερσόνα και influencer θα πληρώσει ακριβά την ενασχόληση της με τα κρυπτονομίσματα.

Η Κιμ Καρντάσιαν ήρθε σε συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), για την πληρωμή προστίμου συνολικά 1,26 εκατ. δολαρίων, αφού δεν δεν αποκάλυψε πληρωμή 250.000 δολαρίων που έλαβε για να διαφημίσει ένα περιουσιακό στοιχείο crypto που προσέφερε και πουλούσε η EthereumMax στη ροή της στο Instagram.

Συγκεκριμένα η γνωστή τηλεπερσόνα και influencer, θα πληρώσει ως πρόστιμο το ποσό του 1.000.000 δολαρίων, συν περίπου 260.000 δολάρια επιστροφή της πληρωμής της χωρίς η ίδια να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τα ευρήματα της SEC, ενώ συμφώνησε επίσης να συνεργαστεί με τις αρχές στη σχετική έρευνα που έχει ξεκινήσει και δεσμεύτηκε να μην προωθήσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο η Κιμ Καρντάσιαν, αλλά και αρκετές ακόμη διασημότητες στις ΗΠΑ, διαφήμιζαν πέρυσι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσω προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να κοινοποιήσουν ότι πληρώθηκαν για την προώθησή τους.

«Καμπανάκι» στους influencers από τον πρόεδρο της SEC

«Η SEC διαπιστώνει ότι η Καρντάσιαν δεν αποκάλυψε ότι πληρώθηκε 250.000 δολάρια για να δημοσιεύσει μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram σχετικά με τα crypto EMAX, την ασφάλεια των κρυπτο που προσφέρεται από την EthereumMax. Η ανάρτηση της Καρντάσιαν περιείχε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο EthereumMax, ο οποίος παρείχε οδηγίες σε πιθανούς επενδυτές για να αγοράσουν EMAX. Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ