Επιπλέον 1,1 δισ. δολ. στρατιωτική βοήθεια στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Επιπλέον 1,1 δισ. δολ. στρατιωτική βοήθεια στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία φτάνει τα 16,2 δισεκ. δολάρια από την έναρξη του πολέμου 

 

Την αποδέσμευση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,1 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, υπό τη μορφή στρατιωτικού αμυντικού εξοπλισμού ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το νέο αυτό πακέτο, που έχει ως στόχο να ενισχύσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την άμυνα της Ουκρανίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 18 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, 150 θωρακισμένα οχήματα «Χάμβι», ανταλλακτικά και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αυτά τα οπλικά συστήματα δεν προορίζονται για τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν αυτήν την περίοδο τον ρωσικό στρατό στην ανατολική και νότια Ουκρανία, καθώς θα παραδοθούν στο Κίεβο έπειτα από πολλούς μήνες.

Η νέα βοήθεια «αποδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν μακροπρόθεσμα την Ουκρανία», υπογραμμίζει το Πεντάγωνο.

Με αυτό το νέο πακέτο, η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία φτάνει τα 16,2 δισεκ. δολάρια από την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο, και τα 16,9 δισεκ. αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, τον Ιανουάριο του 2021.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ