Βασιλιάς Κάρολος Γ': Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον λαό μέχρι το τέλος της ζωής μου

 Βασιλιάς Κάρολος Γ': Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον λαό μέχρι το τέλος της ζωής μου

Νέος πρίγκιπας της Ουαλίας θα είναι ο πρωτότοκος γιος του, Γουίλιαμ, ο οποίος θα είναι διάδοχος του θρόνου

Την δέσμευσή του να υπηρετήσει, μέχρι το τέλος της ζωής του τη χώρα του και τις υπόλοιπες 14 χώρες όπως και η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, των οποίων είναι από την Πέμπτη αρχηγός κράτους διακήρυξε ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Γ', στο πρώτο διάγγελμά του .

"Δίπλα στον προσωπικό πόνο που βιώνει ολόκληρη η οικογένειά μου, μοιραζόμαστε ταυτόχρονα με τόσο πολλούς από εσάς που ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλες τις χώρες στις οποίες η Βασίλισσα ήταν αρχηγός κράτους, στην Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο, μια βαθιά αίσθηση ευγνωμοσύνης για περισσότερα από 70 χρόνια κατά τα οποία η μητέρα μου ως Βασίλισσα υπηρε΄τησε τον λαό τόσο πολλών χωρών.
Το 1947, στα 21α γενέθλιά της, δεσμεύθηκε από Κέιπ Τάουν σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία να αφιερώσει τη ζωή της - είτε μικρή είτε μεγάλη σε διάρκεια - στην υπηρεσία του λαού της. Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από μια υπόσχεση. Επρόκειται για μια βαθιά προσωπική δέσμευση, η οποία καθόρισε όλη της την ζωή", ανέφερε ο βασιλιάς.

"Όπως έκανε και η ίδια η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, κι εγώ επίσης δεσμεύομαι επισήμως για όσον χρόνο ο Θεός θα μου χαρίσει, να είμαι θεματοφύλακας των συνταγματικών αξιών που βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της χώρας.
Οπουδήποτε κι αν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε οποιοδήποτε άλλο βασίλειο και έδαφος ανά τον κόσμο, οποιαδήποτε προέλευση ή πεποιθήσεις κι αν έχετε - θα πασχίσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, όπως κάνω για όλη μου τη ζωή".

Όπως τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος, νέος πρίγκιπας της Ουαλίας θα είναι ο πρωτότοκος γιος του, Γουίλιαμ, ο οποίος θα είναι διάδοχος του θρόνου.

Ο νέος αρχηγός του βρετανικού κράτους εξέφρασε ακόμη την αγάπη του για τον δευτερότοκο γιο του, Χάρι, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν, "συνεχίζουν να κτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ