Η ΕΕ ανανεώνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ ανανεώνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσίας

Η ΕΕ ανανεώνει τις οικονομικές κυρώσεις για τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας για άλλους έξι μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσίας.

«Αυτές οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας που αποσταθεροποιούσαν την κατάσταση στην Ουκρανία, επεκτάθηκαν σημαντικά το Φεβρουάριο του 2022, υπό το φως της απρόκλητης και αδικαιολόγητης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου. Επί του παρόντος οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας αποτελούνται από ένα ευρύ φάσμα τομεακών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στα οικονομικά, την ενέργεια, την τεχνολογία και τα αγαθά διπλής χρήσης, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα είδη πολυτελείας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ