Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για να σώσει τα «προσχήματα» ο Πούτιν

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για να σώσει τα «προσχήματα» ο Πούτιν

Την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα του έθεσε εκ νέου ως σημείο εκκίνησης για οποιεσδήποτε συζητήσεις με τον Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι είναι έτοιμος για απευθείας συνομιλίες με τον με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά χωρίς μεσολαβητές, και χωρίς τελεσίγραφα.

Η αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία θα πρέπει να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για οποιεσδήποτε συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών, διεμήνυσε επίσης ο Ζελένσκι μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση RAI 1, αναφέρει το Reuters.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο η Ουκρανία να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις για χάρη της διασφάλισης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα επέτρεπε στον Πούτιν «να σώσει τα προσχήματα», ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ουκρανία δεν θα συμβιβαστεί σχετικά με την εδαφική της ακεραιότητα».

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν έχουν πραγματοποιήσει ενώπιος ενωπίω διαπραγματεύσεις από τις 29 Μαρτίου. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλείται τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Μόσχας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες διεξάγονταν εξ αποστάσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ