Ιστορική χρονιά το 2021 για τη L’Oréal: Πέτυχε διπλάσια ανάπτυξη από την αγορά ομορφιάς

Ιστορική χρονιά το 2021 για τη L’Oréal: Πέτυχε διπλάσια ανάπτυξη από την αγορά ομορφιάς

Ανάπτυξη ρεκόρ +16,1% πέτυχε το 2021 ο όμιλος L’Oréal, διπλάσια από εκείνη της παγκόσμιας αγοράς ομορφιάς.

Σε διάστημα δύο ετών, ο όμιλος πέτυχε ανάπτυξη +11,3% σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα, ξεπερνώντας θεαματικά μια αγορά που είχε επιστρέψει σχεδόν στα επίπεδα του 2019.

«Το 2021 ήταν μια ιστορική χρονιά για τη L’Oréal. Χάρη στην τεχνογνωσία, το πάθος και τη δέσμευση των 85.400 ανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο Nicolas Hieronimus, Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal, τονίζοντας ότι το 2021, όλα τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν για αυτήν την ιστορική επίδοση.

Όσον αφορά τις Ζώνες, η Βόρεια Αμερική πραγματοποίησε ισχυρή επιστροφή και πλαισίωσε τη Βόρεια Ασία ως ο κύριος παράγοντας ανάπτυξης. Στην Ευρώπη, ενισχυμένη από την αναδιοργάνωση της Ζώνης, η L’Oréal πέτυχε σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς και σημείωσε επιστροφή στα επίπεδα του 2019. Με μια εξαιρετικά ασταθή κατάσταση όσον αφορά στη δημόσια υγεία στο SAPMENA-SSA4 και τη Λατινική Αμερική, η L’Oréal επέδειξε ευελιξία και εμφάνισε σταθερές επιδόσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις μέσω ίντερνετ, καθώς το 2021 το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά +25,7%, αντιπροσωπεύοντας το 28,9% των πωλήσεων.

Σημαντική επίσης είναι η συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και στην προώθηση της απασχόλησης των νέων, καθώς πέρυσι προσέφερε περισσότερες από 18.300 ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους κάτω των 30 ετών, στο πλαίσιο του νέου παγκόσμιου προγράμματος «L’Oréal For Youth», το οποίο έχει φιλόδοξο στόχο την παροχή 25.000 ευκαιριών ετησίως από το 2022 έως το 2025.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ