Εξοργιστικό βίντεο: Εργοδότης απολύει 900 υπαλλήλους σε τρία λεπτά... μέσω βιντεοκλήσης

Εξοργιστικό βίντεο: Εργοδότης απολύει 900 υπαλλήλους σε τρία λεπτά... μέσω βιντεοκλήσης

Σε 3 λεπτά ο επικεφαλής της Better.com «τερμάτισε» την εργασία του 15% του προσωπικού της εταιρείας.

«Εάν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος του ατυχούς γκρουπ που απολύεται. Η εργασία σας εδώ παύει από αυτή την στιγμή». Με αυτά τα λόγια ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com, απέλυσε ταυτόχρονα 900 υπαλλήλους της εταιρείας αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων, μέσω μιας κλήσης Zoom, προκαλώντας αντιδράσεις και μάλιστα διεθνώς...

«Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Βισάλ Γκαργκ, CEO της Better.com στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. Στιγμιότυπα της βιντεοκλήσης, που έγονε την περασμένη Τετάρτη, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς να αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο ο Γκαργκ χειρίστηκε το θέμα.

«Μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας». «Η αγορά έχει αλλάξει... και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι' αυτό θεώρησε σωστό να την ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες.

Δείτε το βίντεο με την κλήση, με ελληνικούς υπότιτλους:

Στη συνέχεια της κλήσης, ο Γκαργκ χαρακτηρίζει την απόφαση που πήρε εξαιρετικά δύσκολη και επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που χρειάστηκε να κάνει τέτοιες περικοπές. «Δεν θέλω καθόλου να το κάνω αυτό. Την τελευταία φορά που το έκανα έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να φανώ πιο δυνατός», αναφέρει στην επίμαχη βιντεοκλήση.

«Μας πέταξαν λες και ήμασταν σκουπίδια. Ήμασταν στην εταιρεία από το ξεκίνημά της και δουλέψαμε σκληρά, ο καθένας από τη θέση του», είπε ένας άλλος πρώην εργαζόμενος» δήλωσε στο Daily Beast, ένας από τους απολυθέντες υπαλλήλους της εταιρείας.

Στην Ελλάδα το ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα το παραπάνω βίντεο καυτηριάζοντας την «βαρβαρότητα αυτού του απάνθρωπου συστήματος που λίγοι κερδίζουν με τον ιδρώτα και τον κόπο των πολλών».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ