Ρωσία: Η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών στην Ευρώπη εξαρτάται από τις εμπορικές συμφωνίες

Ρωσία: Η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών στην Ευρώπη εξαρτάται από τις εμπορικές συμφωνίες

«Όλα εξαρτώνται από τα αιτήματα συνεργασίας, από τις συμβατικές υποχρεώσεις και τις εμπορικές συμφωνίες», που είναι έτοιμη να συζητήσει κ η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom

Τη δυνατότητα να αυξηθούν οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη επιβεβαίωσε εκ νέου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, υπενθυμίζοντας τις σχετικές χθεσινές δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Υφίστανται βέβαια και τώρα εναλλακτικές της Ουκρανίας διαδρομές, οι οποίες λειτουργούν άψογα, είναι πολύ πιο προηγμένες τεχνολογικά και πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Αυτό άλλωστε δήλωσε χθες σε σύσκεψη και ο πρόεδρος (σ.σ. Πούτιν). Επομένως δυνατότητα υπάρχει», είπε ο κ. Πεσκόφ, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή ότι «όλα εξαρτώνται από τα αιτήματα συνεργασίας, από τις συμβατικές υποχρεώσεις και τις εμπορικές συμφωνίες», που είναι έτοιμη να συζητήσει κατά το Κρεμλίνο η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom.

Tην προηγουμένη ο Β.Πούτιν είχε ζητήσει στο πλαίσιο κυβερνητικής σύσκεψης για το ενεργειακό να στραφούν μεγαλύτεροι όγκοι φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Αγίας Πετρούπολης, αλλά και να διατηρηθούν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ρωσίας για διαμετακόμιση του φυσικού αερίου μέσω του συστήματος αγωγών της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ