Ζαν Πολ Μπελμοντό: Η Γαλλία αποχαιρετά τον αγαπημένο της «Μπεμπέλ»

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Η Γαλλία αποχαιρετά τον αγαπημένο της «Μπεμπέλ»

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του θρυλικού ηθοποιού Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Στην εκκλησία «Saint-Germain-des-Prés», στην καρδιά του Παρισιού, θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του θρυλικού ηθοποιού Ζαν Πολ Μπελμοντό. Ο «Μπεμπέλ» άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα, σε ηλικία 88 ετών.

Χθες Πέμπτη, στο «Μέγαρο Απομάχων», οι Γάλλοι απέτισαν φόρο τιμής στον αξέχαστο ηθοποιό, παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Σχεδόν 1.000 άτομα παρακολουθούσαν την τελετή αποχαιρετισμού και άφησαν ένα λουλούδι στο φέρετρο.

Το φέρετρό του καλυμμένο με τη γαλλική σημαία, μεταφέρθηκε στην αυλή του στρατιωτικού μουσείου των Απομάχων, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέοντας, για την επίσημη τελετή.

«Ήταν ο φίλος που όλοι ονειρεύονταν» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στον επικήδειό του, ο οποίος τον αποχαιρέτησε και με μήνυμά του στο twitter.


«Εκεί όπου βρίσκεται, είμαι σίγουρος ότι χαμογελάει, όπως πάντα», είπε ο εγγονός του, επίσης ηθοποιός, Βικτόρ Μπελμοντό, δείχνοντας τη μεγάλη φωτογραφία του παππού του, με το χαμόγελο στα χείλη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης καλλιτέχνες όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν, ηθοποιοί, όπως Αλέν Ντελόν, Γκιγιόμ Κανέ και Μαριόν Κοτιγιάρ και πολλοί θαυμαστές του ηθοποιού.

Πηγή: liberal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ