Σοκ στη Ρωσία: Νεκρός υπουργός που επιχείρησε να σώσει άτομο κατά τη διάρκεια άσκησης  

Σοκ στη Ρωσία: Νεκρός υπουργός που επιχείρησε να σώσει άτομο κατά τη διάρκεια άσκησης  

Ο 55χρονος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Γεβγκένι Ζινίτσεφ, έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει έναν καμεραμάν κατά τη διάρκεια άσκησης.

Την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην Αρκτική άφησε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας Γεβγκένι Ζινίτσεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ο Ζινίτσεφ απεβίωσε στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik, ο Ζινίτσεφ χτύπησε σε βράχο και τραυματίστηκε θανάσιμα όταν επιχείρησε να σώσει καμεραμάν από το νερό, όταν ο τελευταίος έπεσε από γκρεμό.

Σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών αναφέρει:

«Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ενημερώνει πως ο Yevgeny Zinichev πέθανε τραγικά την ώρα του καθήκοντος, καθώς προσπαθούσε να σώσει τη ζωή ενός ατόμου στις διατμηματικές ασκήσεις για την προστασία της αρκτικής ζώνης από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Ποιος ήταν ο Ζινίτσεφ

Ο 55χρονος αξιωματούχος, ο οποίος ήταν επικεφαλής του υπουργείου από το 2018, βρισκόταν στην Αρκτική για να επιβλέψει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας και επισκέφθηκε το εργοτάξιο ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στο Νόριλσκ, καθώς και μια ομάδα έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης.

Πριν γίνει υπουργός, ο Ζινίτσεφ διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και υπηρεσιακός κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ