Euro 2020: Η Γερμανία δημιουργεί κλίμα σε βάρος της Αγγλίας για την αποψινή «μητέρα των μαχών»

Euro 2020: Η Γερμανία δημιουργεί κλίμα σε βάρος της Αγγλίας για την αποψινή «μητέρα των μαχών»

Την πανδημία επικαλείται η γερμανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά της Αγγλίας - Βαυαρός πολιτικός είχε προτείνει τα ματς του Γουέμπλει να διεξαχθούν... στο Μόναχο.

Έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση και την UEFA για να μειωθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα κατά την ημιτελική φάση του EURO 2020 απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Το θεωρώ ανεύθυνο χώρες οι οποίες θεωρούνται περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής "Δέλτα" να συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο σε περιορισμένο χώρο», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine. Τόνισε μάλιστα ότι της ίδιας άποψης είναι και η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Στο ίδιο πνεύμα όμως τοποθετούνται και οι Πράσινοι, με τον εκπρόσωπό τους για θέματα Υγείας, Γιάνος Ντάμεν, να ζητά «μεγαλύτερη προσοχή» στα θέματα κορωνοϊού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

«Με ανησυχεί ως γιατρό και ως αρμόδιο για θέματα Υγείας, όταν, παρά την ραγδαία αύξηση της επικίνδυνης παραλλαγής "Δέλτα", οι άνθρωποι βρίσκονται σε ασφυκτικά γεμάτα στάδια, συχνά μάλιστα χωρίς καν επαρκείς αποστάσεις και μάσκες», δήλωσε ο κ. Ντάμεν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Στην παρούσα φάση (των «16»), η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει έως και 45.000 θεατές στο Στάδιο Γουέμπλεϊ για τον αποψινό αγώνα μεταξύ των Εθνικών ομάδων Αγγλίας και Γερμανίας.

Μόνο λίγοι Γερμανοί, ωστόσο, αναμένεται να βρίσκονται στο στάδιο, καθώς, λόγω των περιορισμών που ισχύουν και στις δύο χώρες και των υποχρεώσεων καραντίνας, η μετακίνηση των φιλάθλων δεν είναι εφικτή.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να αποτελεί πρότυπο και όχι οδηγό της πανδημίας, με παραπλανητική επιπολαιότητα», πρόσθεσε ο κ. Ντάμεν, επισημαίνοντας ότι ακόμη και ποδοσφαιριστές πολλών εθνικών ομάδων έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

«Καταστρέφουμε όλα όσα έχουμε δημιουργήσει», προειδοποίησε και ζήτησε αυστηρότερους κανονισμούς για όσους επιστρέφουν από «περιοχές παραλλαγών», με υποχρεωτικά τεστ και συνεπή επιβολή της καραντίνας.

«Διαφορετικά, στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους που θα υποφέρουν από την απροσεξία και την απερισκεψία», υπογράμμισε.

«Προσοχή» ζήτησε και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος μάλιστα είχε προτείνει οι αγώνες του Γουέμπλεϊ να πραγματοποιηθούν στο Μόναχο.

Αναφερόμενος στον αγώνα που διεξήχθη στη Βουδαπέστη με 55.000 θεατές, μίλησε για «λάθος» και συμπλήρωσε ότι «δεν αξίζει στο ποδόσφαιρο να εξελίσσεται σε γεγονός υπερμετάδοσης» της Covid-19. «Απολαύστε, ναι, αλλά απολαύστε με προσοχή», ζήτησε ο βαυαρός πολιτικός.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, περίπου 300 άτομα που είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ των ομάδων του Βελγίου και της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Επιπλέον, λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης στα σύνορα για την επιστροφή στη Φινλανδία, περίπου 800 άτομα πέρασαν χωρίς να ελεγχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ