Τουρκία: Η απίστευτη «γκάφα» του Ερντογάν που «βούλιαξε» την τουρκική λίρα

Τουρκία: Η απίστευτη «γκάφα» του Ερντογάν που «βούλιαξε» την τουρκική λίρα

Η λάθος κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προκάλεσε την μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας

Δεν έχει τέλος η πτώση της λίρας στη γειτονική χώρα. Το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας καταγράφει σήμερα (Τετάρτη 02/06) νέα μεγάλη πτώση, μετά την τελευταία απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που υποστήριξε ότι θα υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

«Μίλησα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας σήμερα. Είναι επιτακτική ανάγκη να μειώσουμε τα επιτόκια. Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα υπάρξει μείωση», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξη στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT.

Τουρκία: Συνεχίζει να «βουλιάζει» η οικονομία - Σε χαμηλό 6μηνου η λίρα

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν η λίρα να σημειώσει πτώση περίπου 0,6% αφού νωρίτερα υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο των 8,88 ύστερα από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, που είπε ότι είχε μιλήσει στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας για μείωση επιτοκίων.

Η τουρκική λίρα είναι φέτος ένα από τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών με τις χειρότερες επιδόσεις, υποχωρώντας περίπου 13% έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς οι ενέργειες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ