Αυτοκτόνησε 44χρονη που είχε ανακηρυχθεί «δασκάλα της χρονιάς» μετά τη σύλληψη για βιασμό μαθητών

Αυτοκτόνησε 44χρονη που είχε ανακηρυχθεί «δασκάλα της χρονιάς» μετά τη σύλληψη για βιασμό μαθητών

Σοκ στις ΗΠΑ μετά την σύλληψη 44χρονης εκπαιδευτικού για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών

Αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την σύλληψη της για κακοποίηση δύο έφηβων μαθητών, 44χρονη εκπαιδευτικός που είχε ανακηρυχθεί «δασκάλα της χρονιάς».

Μια πρώην εκπαιδευτικός από την Αλαμπάμα, η οποια μάλιστα στο παρελθόν είχε ανακηρυχτεί «δασκάλα της χρονιάς» στο Γυμνάσιο όπου εργαζόταν, έβαλε τέλος στη ζωή της δύο μέρες αφότου συνελήφθη επειδή «έκανε σεξ με δύο ανήλικους μαθητές».

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται ρεπορτάζ του AL.com, η 44χρονη Λέσλι Γκιλέσπι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Χίλσμπορο το περασμένο Σάββατο. Η γυναίκα πιστεύεται ότι αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα μερικά 24ωρα αφότου συνελήφθη για τον βιασμό δύο μαθητών. Τα θύματα φοιτούσαν στο R.A. Hubbard High School και την εποχή της φερόμενης σεξουαλικής κακοποίησης ήταν 15 και 16 ετών, επισημαίνει η εφημερίδα.

Παρότι το τελικό πόρισμα της νεκροψίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, όλα δείχνουν ότι ο θάνατος της 44χρονης ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.

Η φιλόλογος είχε αφεθεί ελεύθερη μετά τη σύλληψή της με εγγύηση ύψους 60.000 δολαρίων. Ο ένας έφηβος που κατήγγειλε την εκπαιδευτικό ισχυρίστηκε ότι μαζί με ένα άλλο άτομο συνάντησε την Γκιλέσπι στην τάξη μετά το σχόλασμα, και προχώρησαν σε σεξουαλικές πράξεις, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε το waff.com. Η επίμαχη συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, έναν χρόνο αφότου η 44χρονη είχε ανακηρυχτεί «Δασκάλα της Χρονιάς» στο συγκεκριμένο σχολείο.

Λίγες μέρες προτού η 44χρονη βρεθεί νεκρή, ο επικεφαλής της εποπτείας των σχολείων στην κομητεία Λόρενς είχε επιβεβαιώσει τη σύλληψη μιας εκπαιδευτικού στην περιοχή και είχε δεσμευτεί ότι η υπηρεσία του θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φωτιστεί με άπλετο φως η υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ