ΗΠΑ: Συνεχίζεται η καταμέτρηση με προβάδισμα Μπάιντεν

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η καταμέτρηση με προβάδισμα Μπάιντεν

Υπέρ του Τζο Μπάιντεν γέρνει η πλάστιγγα ωστόσο τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στις κρίσιμες Πολιτείες.

O υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει επικρατήσει του Ντόναλντ Τραμπ στο Γουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, όμως παραμένει ακόμα ανοικτό το αποτέλεσμα στη Νεβάδα και την Αριζόνα, η οποία το προηγούμενο 24ωρο εμφανιζόταν ως κερδισμένη μάχη για τον Τζο Μπάιντεν.

Συνεχίζεται επίσης η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Βόρεια Καρολίνα και στην Πολιτεία της Τζόρτζια.

Το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποιεί τα νομικά του όπλα ωστόσο έχασε την πρώτη μάχη καθώς ένας δικαστής στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή που είχε κατατεθεί με τον ισχυρισμό πως είχαν συμπεριληφθεί στην καταμέτρηση επιστολικές ψήφοι που υποβλήθηκαν εκτός χρόνου. Ο Ντ. Τραμπ προηγείται μεν στην Πολιτεία ωστόσο η διαφορά που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του είναι οριακή και μετριέται σε λιγότερες από 15.000 ψήφους.

Ο Τραμπ προηγείται επίσης στην Πενσιλβάνια και τη Β. Καρολίνα, ενώ χρειάζεται οπωσδήποτε την πρώτη για να διατηρήσει τις ελπίδες για την επανεκλογή του.

Η μάχη δεν δίνεται μόνο στις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων όπου πραγματοποιείται η καταμέτρηση αλλά και στη δημόσια σφαίρα. Ο Ντ. Τραμπ υποστήριξε σε μήνυμά του πως «αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι κερδίζω εύκολα τις εκλογές!. Αν μετρηθούν οι παράνομες και οι καθυστερημένες ψήφοι μπορούν να μας κλέψουν τις εκλογές!». Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμο

Λίγο μετά ο Τζο Μπάιντεν έγραψε σε δικό του μήνυμα στο Twitter συνιστώντας υπομονή. «Να είστε υπομονετικοί, φίλοι. Οι ψήφοι καταμετρώνται και αισθανόμαστε καλά για το πού βρισκόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ