ΗΠΑ: 187.000 νέες θέσεις εργασίας – Στο 3,8% η ανεργία

ΗΠΑ: 187.000 νέες θέσεις εργασίας – Στο 3,8% η ανεργία

Επιβαρυντικά για την αγορά εργασίας λειτούργησε η απεργία στο Χόλιγουντ

Περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από τις αναμενόμενες δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ένα ακόμα σημάδι ανθεκτικότητας για μια αγορά εργασίας που δέχεται πιέσεις από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 187.000 (εποχικά προσαρμοσμένες), πάνω από την εκτίμηση για 170.000, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Εργασίας.

Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 3,8% από 3,5% τον προηγούμενο μήνα, σημαντικά υψηλότερο από τον Ιούλιο και το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2022. Σημειωτέον ότι οι αναλυτές περίμεναν να μείνει αμετάβλητο.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας επιβαρυντικά για την αγορά εργασίας λειτούργησε η απεργία στο Χόλιγουντ, η οποία έθεσε 17.000 άτομα εκτός εργασίας, αλλά και η πτώση κατά 37.000 στην απασχόληση στις μεταφορές φορτηγών.

Η αγορά εργασίας υπήρξε το στήριγμα της αμερικανικής οικονομίας φέτος, υποστηρίζοντας την ανανεωμένη δυναμική που μπορεί να βοηθήσει το έθνος να αποφύγει την ύφεση – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Ενώ οι θέσεις εργασίας και τα κέρδη μισθών έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, οι προσλήψεις και τα εισοδήματα εξακολουθούν να είναι αρκετά σταθερά ώστε να ενισχύουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ