Η Μαδρίτη ποντάρει στον πολυτελή τουρισμό - Εκανε λίφτινγκ με ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Η Μαδρίτη ποντάρει στον πολυτελή τουρισμό - Εκανε λίφτινγκ με ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Θα έχει περισσότερα από 2.700 δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων έως το τέλος του 2023, αυξημένα κατά 50% σε σχέση με πριν από μια δεκαετία 

 

Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της πανδημίας άρχισαν να χαλαρώνουν την άνοιξη του 2021, οι ξένοι τουρίστες που επέστρεψαν στη Μαδρίτη ανακάλυψαν ότι το κέντρο της πόλης είχε υποστεί αναμόρφωση.

Το λίφτινγκ ήταν μέρος του σχεδίου της πόλης να προσελκύσει μια σειρά από ξενοδοχεία πέντε αστέρων καθώς πιέζει για ένα κομμάτι του τομέα του πολυτελούς τουρισμού που μέχρι τώρα κυριαρχούσε στην Ευρώπη το Παρίσι, το Λονδίνο και το Μιλάνο.


Πολυτελή ξενοδοχεία εμφανίζονται σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας της Ισπανίας. Η Four Seasons Hotels Ltd άνοιξε ένα ξενοδοχείο κοντά στην κεντρική Puerta del Sol μετά την ανακαίνιση επτά κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην υποκαταστήματος τράπεζας. Το συγκρότημα των 1.500 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει ένα εμπορικό κέντρο για πολυτελείς μάρκες, όπως οι Dior και Hermes.

Η Marriott International άνοιξε ξανά το παλάτι Santo Mauro μετά από εργασίες ανακαίνισης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τον Ιούνιο άρχισε να ανακαινίζει το Westin Palace, προσθέτοντας 400 δωμάτια. Το κοντινό Ritz έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί στην πολυτελή μάρκα Mandarin Oriental Ritz. Η Universal Music επέλεξε τη Μαδρίτη για το λανσάρισμα του πρώτου της ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

«Επιλέξαμε τη Μαδρίτη επειδή υποεκπροσωπείται στον τομέα της πολυτελείας εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Richard Brekelmans, αντιπρόεδρος της Marriott για τη Νότια Ευρώπη, αναφέροντας την αφθονία των μουσείων τέχνης, των θεάτρων και των εστιατορίων της πόλης ως το κύριο ενδιαφέρον της.

Η Μαδρίτη ελπίζει να αποφύγει τον κορεσμό που παρατηρείται στη Βαρκελώνη ή στα νησιά των Βαλεαρίδων, ενώ στοιχηματίζει ότι ο τομέας πολυτελείας τη βοηθά να παράγει το ίδιο εισόδημα. Η Βαρκελώνη, αντίθετα, περιορίζει την κατασκευή ή την επέκταση ξενοδοχείων στο κέντρο της για να αντιμετωπίσει τον μη διαχειρίσιμο όγκο επισκεπτών.


Η Μαδρίτη θα έχει περισσότερα από 2.700 δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων έως το τέλος του 2023, αυξημένα κατά 50% σε σχέση με πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών εμπορικών ακινήτων JLL.

Η πόλη έχει 33 νέα ξενοδοχεία στα σκαριά, τα μισά από αυτά στο πολυτελές τμήμα, σε σύγκριση με 13 έργα στη Βαρκελώνη, ανέφερε σε άλλη έκθεση η εταιρεία συμβούλων Colliers. Η επένδυση σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης έφτασε στο ρεκόρ των 802 εκατομμυρίων ευρώ το 2022, τριπλάσια από αυτήν της Βαρκελώνης.

«Είδαμε μεγάλες δυνατότητες…στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μαδρίτη ήταν προηγουμένως άγνωστη», δήλωσε ο Carlos Erburu, γενικός διευθυντής του πρώτου ξενοδοχείου Thompson στην Ευρώπη για την Hyatt Hotels Corp (H.N), που άνοιξε στη Μαδρίτη στα τέλη του 2022.

«Η δέσμευση που έχουν επιδείξει οι αρχές στη Μαδρίτη για τα ξενοδοχεία έναντι αυτής της Βαρκελώνης είναι πολύ μεγαλύτερη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ