Ιαπωνία: Από την αιολική ενέργεια το ένα τρίτο της ισχύος έως το 2050

 Ιαπωνία: Από την αιολική ενέργεια το ένα τρίτο της ισχύος έως το 2050

Θα πρέπει να αυξήσει την υπεράκτια χωρητικότητα παραγωγής αιολικής ενέργειας στα 100 GW έως το 2050 για να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών

 

Ο οργανισμός αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας έχει θέσει στόχο να αυξήσει την ισχύ στα 140 γιγαβάτ (GW) στα μέσα του αιώνα από λιγότερα από 5 GW τώρα, για να καλύψει το ένα τρίτο της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και να τη βοηθήσει να πετύχει την ουδετερότητα άνθρακα του 2050. στόχος.

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια προορίζεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επέκταση της Ιαπωνίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά η πρόοδος έχει καθυστερήσει και ο κυβερνητικός στόχος για έως και 45 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το 2040, φαίνεται λιγότερο φιλόδοξος από τους νέους στόχους της Ένωσης Αιολικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (JWPA).
τε

«Πρέπει να χαράξουμε έναν σαφή στόχο για την προσέλκυση ξένων προμηθευτών αιολικών πάρκων, ώστε να επενδύσουν στην Ιαπωνία και να δημιουργήσουν τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος της JWPA, Τζιν Κάτο, σε συνέντευξη Τύπου.

Η JWPA είπε ότι η Ιαπωνία, η πέμπτη μεγαλύτερη εκπομπός διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον κόσμο, θα πρέπει να αυξήσει την υπεράκτια χωρητικότητα παραγωγής αιολικής ενέργειας στα 100 GW έως το 2050 για να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών.

Από το τέλος του 2022, η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας με λιγότερα από 5 GW περιλάμβανε μόνο 0,14 GW υπεράκτια.

Η κυβέρνηση πέρυσι χρειάστηκε να αναστείλει τη διαδικασία επιλογής προγραμματιστών για έργα αιολικών πάρκων για εννέα μήνες, ενώ αναθεώρησε τους κανόνες υποβολής προσφορών για να αντιμετωπίσει την κριτική των επιχειρήσεων που δεν είχαν σαφήνεια.

Η JWPA είπε ότι η δημιουργία μιας διεθνώς ανταγωνιστικής βιομηχανίας αιολικής ενέργειας απαιτούσε τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να επιταχυνθεί η πρόοδος.

Συνολικά, στοχεύει να εγκαταστήσει 40 GW χερσαίων αιολικών πάρκων, 40 GW υπεράκτιων αιολικών πάρκων σταθερής βάσης και 60 GW πλωτών υπεράκτιων πάρκων, ανέφερε.

Οι εγκαταστάσεις θα είχαν οικονομικό αποτέλεσμα 6 τρισεκατομμυρίων γιεν (44,4 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως το 2050, δημιουργώντας 355.000 θέσεις εργασίας ενώ θα μειώσουν το κόστος προμήθειας ορυκτών καυσίμων κατά 2,5 τρισεκατομμύρια γιεν ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JWPA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ