Ολυμπιακοί 2024: Η Γαλλία προετοιμάζει ακόμη και για επιθέσεις με drones

 Ολυμπιακοί 2024: Η Γαλλία προετοιμάζει ακόμη και για επιθέσεις με drones

H Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτραπεί να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι για άτομα που φτάνουν από χώρες εντός της ζώνης Σένγκεν χωρίς διαβατήρια, κάτι που επιτρέπει την απεριόριστη κυκλοφορία των ανθρώπων

 

Η Γαλλία θα αναπτύξει 35.000 πράκτορες ασφαλείας και στρατό για να εξασφαλίσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στην καρδιά του Παρισιού, από απειλές για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με drone, είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές αναμένεται να παραταχθούν στον ποταμό Σηκουάνα κατά μήκος της διαδρομής των 6 χιλιομέτρων για να παρακολουθήσουν τις εθνικές αποστολές να πλέουν σε έναν στολίσκο σκαφών από τη γέφυρα Austerlitz μέχρι τους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ.

Μετά από τους Αγώνες του Τόκιο που χτυπήθηκαν από τον COVID-19 που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, το Παρίσι υπόσχεται ένα αθλητικό θέαμα ανοιχτό στις μάζες, αλλά αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους για την ασφάλεια, από επιθέσεις με drones και κυβερνοεπιθέσεις μέχρι ακτιβιστές για το κλίμα και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin είπε ότι θα έρθουν ενισχύσεις από το υπουργείο Άμυνας. Ο στρατός της Γαλλίας είναι επιφορτισμένος με την ηγεσία της άμυνας της χώρας έναντι επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

"Τα drones αντιπροσωπεύουν μια εντελώς νέα απειλή. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για την κλασική απειλή, είτε πρόκειται για παραβάτες, είτε πρόκειται για άτομο οπλισμένο με όπλο, βόμβα, όποια κι αν είναι αυτή η βόμβα... Ξέρουμε πώς να ανιχνεύουμε και καταπολεμήστε αυτήν την απειλή», είπε ο Darmanin σε συνέντευξη Τύπου.

"Η επίθεση drones φορτωμένων με εκρηκτικά στο θέατρο των πολιτικών επιχειρήσεων είναι νέα. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι αυτή η απειλή θα υλοποιηθεί, αλλά είναι το πιο δύσκολο να σταματήσει."

Ο Darmanin είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλού στην Ευρώπη να εντείνουν την ανταλλαγή πληροφοριών για άτομα που ενδέχεται να αποτελούν απειλή τρομοκρατίας για να αποτρέψουν την άφιξή τους στο γαλλικό έδαφος.

Είπε ότι η Γαλλία ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτραπεί να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι για άτομα που φτάνουν από χώρες εντός της ζώνης Σένγκεν χωρίς διαβατήρια, κάτι που επιτρέπει την απεριόριστη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμφίβολα θα ικανοποιούσε το αίτημα της Γαλλίας, αλλά το Παρίσι εξακολουθούσε να αναμένει απάντηση, συνέχισε ο υπουργός.

Το Reuters αποκάλυψε ότι οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 σχεδίαζαν να εγκαταστήσουν την Ολυμπιακή φλόγα στον Πύργο του Άιφελ, αν και όχι στην κορυφή του μνημείου.
Ο Darmanin είπε ότι περιμένει περισσότερα από 600.000 άτομα θα παρευρεθούν στην εκδήλωση έναρξης των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων 100.000 που θα πληρώσουν έως και 2.700 ευρώ ο καθένας για μια θέση στις κάτω όχθες του ποταμού.

Θεατές που μπορούν να δουν ολογράμματα στο νερό, χορευτές στις στέγες κοντινών κτιρίων και εναέριες παραστάσεις.

«Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη θα προσελκύσει πολλούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν πάρτι, και μετά χωρίς αμφιβολία κάποιους άλλους που θέλουν να χαλάσουν το πάρτι», δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ