Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της ΔΕΗ - Αναβολή της δίκης

Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της ΔΕΗ - Αναβολή της δίκης

Δεκτό έκανε το αίτημα της ΔΕΗ γι' αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών και διεξαγωγή πιλοτικής δικής στις 14 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο, το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι συλλογικές αγωγές που έχουν καταθέσει οι καταναλωτικές ενώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ και ΙΝΚΑ κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, που κανονικά επρόκειτο να εξεταστούν σήμερα, θα εκδικαστούν στις 6 Ιουλίου μετά την απόφασή του Αρείου Πάγου όπου έχει προσφύγει η ΔΕΗ για να κριθεί η υπόθεση με το θεσμό της πολιτικής δίκης.

Εν τω μεταξύ συζητείται το αίτημα για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων έτσι ώστε μέχρι την εκδίκαση της αγωγής να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά όχι τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι συνήγοροι των καταναλωτών επισήμαναν, πως καθημερινά αποστέλλονται αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμη και σε πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ζήτησαν από το δικαστήριο, να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, ειδικά για την κατηγορία εκείνων που βρίσκονται σε κίνδυνο διακοπής ρεύματος.

Το αίτημα για πιλοτική δίκη, που έχει καταθέσει η ΔΕΗ εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα, η οποία αφορά μεγάλη μερίδα πολιτών, προκειμένου το επίμαχο ζήτημα να κρίνεται σε κορυφαίο επίπεδο νωρίτερα και να μην παρατείνεται η εκκρεμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ