Τα «ραβασάκια» που πρέπει να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Τα «ραβασάκια» που πρέπει να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Όχι έναν, όχι δύο αλλά πέντε είναι τα «ραβασάκια» που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσα στον Ιούλιο.
Η αρχή γίνεται με την καταβολή των εισφορών του Μαΐου, ενώ την τελευταία ημέρα του Ιουλίου οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τον ΦΠΑ του δεύτερου τριμήνου του έτους, τις εισφορές του Ιουνίου και την τρίτη δόση των αναδρομικών για τις εισφορές του 2017 που επανυπολογίστηκαν.

Αναλυτικότερα:

-Εισφορές Μαΐου: Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή, η προθεσμία πληρωμής των εισφορών Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

-ΦΠΑ: Στο τέλος Ιουλίου, εκπνέει η προθεσμία πληρωμής του ΦΠΑ δευτέρου τριμήνου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με απλογραφικά βιβλία.

- Φόρος εισοδήματος - εισφορά αλληλεγγύης - φόρος επιτηδεύματος: Μετά την παράταση που δόθηκε, η προθεσμία υποβολής των εφετινών φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 26 Ιουλίου. Πέντε ημέρες μετά, στις 31 του μήνα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσής τους.

- Εισφορές Ιουνίου: Στο τέλος Ιουλίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τις εισφορές του Ιουνίου.

- Τρίτη δόση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών του 2017: Περισσότεροι από 255.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες που το 2016 εμφάνισαν περισσότερα εισοδήματα σε σχέση με το 2015, καλούνται τώρα να πληρώσουν αναδρομικά τις εισφορές του 2017, που αντιστοιχούν στα υψηλότερα εισοδήματά τους. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα πληρώνουν κάθε μήνα διπλές εισφορές. Τις τρέχουσες και τη δόση των αναδρομικών εισφορών του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ